کمیته علمی سی امین اجلاس سراسری نماز در بیانیهای اسامی برگزیدگان فراخوان علمی اجلاس را منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: ستایش و سپاس مخصوص خدای حکیم و آگاهی است که هر آنچه در آسمانها و زمین است، ملک اوست و درود بر پیامآور رحمت، حضرت محمد(ص)، که در قرآن کریم، معجزه جاودانه او، در توصیف مومنان آمده است: «الذین ان مکناهم فی الارض اقاموا الصلوه» و بیشک این تکلیفی است همیشگی برای پیروان راستین پیامبر اکرم (ص) و اهلبیت مکرم و معظم ایشان.
خداوند متعال را شاکریم که به دانشگاه زنجان توفیق داد تا راهبری علمی سیامین اجلاس سراسری نماز را با همراهی قریب به ۱۷ نفر از اساتید صاحبنظر از مجموعه دانشگاههای استان، آموزش و پرورش و حوزههای علمیه به انجام رساند.
در این دوره ۸۴۱ اثر با محوریت نماز نسل نو با تمرکز بر نقش مدرسه، مسجد و دانشگاه، در چهار قالب مقالات علمی، پژوهشهای کاربردی، پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری به دبیرخانه اجلاس ارسال گردید که از این میان، ۵۱۴ عنوان مقاله، ۲۸۴ عنوان پژوهش کاربردی، ۱۴ عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و ۲۹ عنوان رساله دکتری بود.
آثار دریافتی در سه مرحله ارزیابی شد: در مرحله نخست، آثار از حیث تطابق موضوعی با فراخوان اجلاس و داشتن شاخصهای اولیه بررسی شد که ۱۹۹ اثر به مرحله دوم راه یافت، در مرحله دوم، هرکدام از داوران تخصصی بخش مربوطه تک تک این آثار را ارزیابی و در صورت کسب نمره مناسب به مرحله بعد ارسال کردند، در مرحله سوم نیز جلسات تخصصی هیأت داوران تشکیل شد و داوران در خصوص آثار به رایزنی و تبادل نظر پرداختند که در پایان ۲۱ اثر مؤفق به کسب عنوان هایan> برتر شدند.
کمیته علمی سیامین اجلاس سراسری نماز با امعان نظر به نتایج پژوهشهای دریافتی در این دوره از اجلاس، بر خود لازم میداند مراتب ذیل را در خصوص موضوع نماز و نسل نو یادآور شود:
۱- ازآن رو که پژوهشهای مرتبط با نسل نو و نماز چندان چشمگیر نیست و پژوهش نقش برجستهای در تصمیم سازی برای مدیران اجرایی دارد، تأکید داریم که این قبیل پژوهشها در اولویتِ فعالیتهای مراکز علمی و تحقیقاتی قرار گیرد.
۲- از متولیان و مسئولان مربوطه انتظار داریم برای جذب حداکثری نسل نو به مساجد با بهکارگیری راهکارها و پیشنهادهایی که در پژوهشهای این دوره از اجلاس آمده است، از جمله ایجاد بستر مناسب برای حضور کودکان در مساجد و ایجاد خاطرات شیرین در اذهان ایشان از مسجد و نماز، کمر همت بربندند.
۳- در همین راستا از شوراهای اسلامی شهر و شهرداریها انتظار داریم اولویت کاربَری فضاهای مجاور مساجد را به امور فرهنگی، ورزشی و تفریحی متناسب با جایگاه مسجد اختصاص دهند.
۴- از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما و دیگر نهادهای فرهنگی و هنری انتظار داریم، با طراحی و اجرای برنامههای آموزشی- فرهنگی خلاقانه، تولید و نمایش فیلم، تألیف و انتشار کتب و نشریات و نرمافزارهای سودمند، راه پیوستن نوجوانان و جوانان را به مساجد هموار کنند و با رصد حرکتهای فرهنگی مخالف ارزشهای دینی، بر آگاهی نسل جوان بیفزایند.
۵- نقش بیبدیل اساتید دانشگاه و معلمان در گسترش و اشاعه فرهنگ نماز در فضای دانشگاهها و مدارس بر کسی پوشیده نیست، لذا پیشنهاد میشود در این باره از این اقشار برای آموزش به نسل نو نهایت استفاده به عمل آید.
در پایان، از مساعدت و تلاشهای استاندار محترم زنجان، نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه زنجان و نیز از همه مدیران و دست اندرکاران دین مدار و فرهنگدوست که در برگزاری هرچه باشکوه تر این اجلاس صادقانه خدمت کردند، صمیمانه قدردانی مینماییم و از خداوند متعال برای همه این عزیزان حسن عاقبت و توفیق روزافزون مسئلت داریم.
مجتبی محمدی انویق، سلمان آخش و جمشید میرزایی در داوری اجلاس سراسری نماز موفق به کسب رتبههای اول تا سوم در رشته مقاله علمی شدند و محمود قرآئتی تنها فردی بود که در رشته رساله دکتری موفق به کسی عنوان نخست شد و فرد دیگری در این رشته تقدیر نشد.
در بخش پایانهنامههای کارشناسی ارشد هم محسن کاشانی حائز رتبه نخست شد و فرد دیگری موفق به کسب رتبههای دوم، سوم و یا شایسته تقدیر نشد.
همچنین در بخش پژوهشهای کاربردی هم هیچ اثری موفق به جلب نظر هیأت داوران منخب نشد.فریده زرمی سوها، حسین جلالوند از جمله منتخبان شایسته تقدیر در بخش پژوهشهای کاربردی شدند و اصغر طهماسبی بلداجی، جواد زحمتی، بهنام صفاجو، محمد حسین حسنی، سعید عطاران، داود محمدجانی، مریم احمدی، رسول حبشی، زینت ربیعپور اشلیکی، ستاره موسوی، اکرم غلامی، مریم قادری، سمیه بخشیپریخانی و شریف سالمیزاده هم در بخش مقالات علمی شایسته تقدیر معرفی شدند.
نظر شما